11 08-07-2019

Fizika fakültəsinin dekanı, professor M.Ramazanov və “Nanomaterialların kimyəvi fizikası” kafedrasının doktorantı A.Rəhimlinin Yaponiyanın Kumamoto Universitetinin “Tətbiqi kimya və biokimya” laboratoriyasının alimləri ilə birgə həyata keçirdiyi tədqiqat işlərinin elmi nəticələri yüksək impakt faktorlu jurnalda çap olunub. “Emission color control in polymer film by memorized fluorescence solvatochromism due to a new class of totally-organic fluorescent nanogel particles" başlıqlı məqalə impakt faktoru 5.16 olan “Chemistry: A Europian Journal” adlı Avropa jurnalında çap edilib. Məqalə 14 may 2019-cu il tarixində çapa qəbul olunub və qısa müddət ərzində bu sahədə tədqiqat aparan mütəxəssislərin böyük marağına səbəb olduğu üçün, “Wiley” nəşriyyatının redaktorları tərəfindən ən çox istinad olunan məqalə kimi “Hot Paper” statusu alıb. Qeyd edək ki, tədqiqat işində diametri idarə oluna bilən innovativ nanogel hissəciklərinin alınması, onların xassələri və tətbiqi sahələri şərh olunub.

Bakı Dövlət Universitetinin nümayəndə heyəti İsrailin Holon Texnologiya İnstitutunda olub

BDU-ya qəbul olmuş tələbələrin sənəd qəbulu davam edir

BDU BP ilə əməkdaşlıq sazişi imzaladı

Vergilər Nazirliyi ilə BDU arasında əməkdaşlıq məsələləri müzakirə edilib

ABİTURİYENTLƏRİN NƏZƏRİNƏ!

BDU beynəlxalq layihənin Azərbaycan üzrə partnyoru seçilib

BDU-nun məzunları Türkiyə universitetlərinə qəbul olunublar

BDU-nun “Gənc istedadlar” liseyinin altı məzunu qızıl, bir məzunu isə gümüş medala layiq görülüb

BDU kollektivi professor Şirməmməd Hüseynovun məzarını ziyarət edib

BDU elan etdiyi müsabiqələrin vaxtını sentyabrın sonunadək uzatdı

BDU-nun filoloqları Türkiyənin İhsan Doğramacı adına Bilkənd Universitetində

“BDU fotolarda” adlı fotoşəkil müsabiqəsi

BDU jurnalistlər üçün «100 ilin zirvəsində» adlı müsabiqə elan edir

BDU məzunları müəllimlərin işə qəbulu imtahanlarında maksimum nəticə göstəriblər

BDU-nun jurnalist əməkdaşları və tələbələri “Breaking News! Media Weekend 2019" adlı təlim proqramda iştirak ediblər

BDU Mətbuat xidməti yenə fərqləndi

BDU-nun məzunu müəllimlərin işə qəbulu imtahanlarında maksimum nəticə göstərib

BDU rektoru universitetin jurnalist əməkdaşlarını Milli Mətbuat Günü münasibətilə qəbul edib

Təhsildən yazan jurnalistlər BDU mətbuat xidmətini birinci etdilər

BDU hansı beynəlxalq reytinq agentliklərində təmsil olunur?