57 03-07-2019

BDU-nun professoru Yaponiyada Nəsimi ilə bağlı məruzə edib

Yaponiyanın Vaseda Universitetində “Məmluk Tədqiqatları” mövzusunda konfrans keçirilib. Vaseda Universitetinin Yaxın Şərq Tədqiqatları Departamentinin ABŞ-ın Çikaqo Universitetinin Məmluk Tədqiqatları İnstitutu ilə birgə keçirdiyi konfransda iştirak edən Bakı Dövlət Universitetinin Ərəb filologiyası kafedrasının professoru Aida Qasımova Azərbaycanın böyük şairi İmadəddin Nəsimi haqqında məruzə ilə çıxış edib.

Dünyanın müxtəlif ölkələrindən olan alimlərin qatıldığı konfransda “Məmluk Sultanları, hürufilik və Nəsimi: Orta əsr mənbələrindən görsənən portretlər” mövzusunda çıxış edən professor Aida Qasımova böyük şairimizin faciəli taleyi, ona qarşı düzənlənən inkvizisiya məhkəməsi, Nəsimi edamının dini və siyasi səbəbləri, edamın bu növü ilə bağlı bir sıra metafizik anlamlar, Məmluklar dövründə digər bu kimi hallarla bağlı çıxışı maraqla qarşılanıb.

Qeyd edək ki, 2019-cu il Azərbaycan Respublikasının Prezidenti İlham Əliyev tərəfindən "Nəsimi ili" elan edilib. Bununla bağlı müxtəlif elm, mədəniyyət və təhsil ocaqlarında tədbirlər keçirilir, böyük şairin həyat və yaradıcılığı, poetik irsi dərindən araşdırılır.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 03 iyul 2019-cu il.

Bakı Dövlət Universitetinin nümayəndə heyəti İsrailin Holon Texnologiya İnstitutunda olub

BDU-ya qəbul olmuş tələbələrin sənəd qəbulu davam edir

BDU BP ilə əməkdaşlıq sazişi imzaladı

Vergilər Nazirliyi ilə BDU arasında əməkdaşlıq məsələləri müzakirə edilib

ABİTURİYENTLƏRİN NƏZƏRİNƏ!

BDU beynəlxalq layihənin Azərbaycan üzrə partnyoru seçilib

BDU-nun məzunları Türkiyə universitetlərinə qəbul olunublar

BDU-nun “Gənc istedadlar” liseyinin altı məzunu qızıl, bir məzunu isə gümüş medala layiq görülüb

BDU kollektivi professor Şirməmməd Hüseynovun məzarını ziyarət edib

BDU elan etdiyi müsabiqələrin vaxtını sentyabrın sonunadək uzatdı

BDU-nun filoloqları Türkiyənin İhsan Doğramacı adına Bilkənd Universitetində

“BDU fotolarda” adlı fotoşəkil müsabiqəsi

BDU jurnalistlər üçün «100 ilin zirvəsində» adlı müsabiqə elan edir

BDU məzunları müəllimlərin işə qəbulu imtahanlarında maksimum nəticə göstəriblər

BDU-nun jurnalist əməkdaşları və tələbələri “Breaking News! Media Weekend 2019" adlı təlim proqramda iştirak ediblər

BDU Mətbuat xidməti yenə fərqləndi

BDU-nun məzunu müəllimlərin işə qəbulu imtahanlarında maksimum nəticə göstərib

BDU rektoru universitetin jurnalist əməkdaşlarını Milli Mətbuat Günü münasibətilə qəbul edib

Təhsildən yazan jurnalistlər BDU mətbuat xidmətini birinci etdilər

BDU hansı beynəlxalq reytinq agentliklərində təmsil olunur?