1 noyabr 1969-cu il – Ölkə başçısı Heydər Əliyevin iştirakı ilə BDU-nun 50 illik yubileyi qeyd edilib. 1 noyabr 1931-ci il – Fiziki coğrafiya kafedrasının professoru (1973-2003), Dövlət mükafatı laureatı,  akademik Ələşrəf Vəysəl oğlu Məmmədov ( 1931-2003) anadan olub.2 noyabr 2009-cu il – Universitetin 90 illik yubiley mərasimi keçirilmiş və Prezident İlham Əliyevə BDU-nun Fəxri doktoru diplomu təqdim olunub. 7 noyabr 2003-cü il – ABŞ-ın sabiq dövlət katibi Zbiqnev Bzejinski Bakı Dövlət Universitetinin Fəxri doktoru seçilib. 7 noyabr 2007-ci il – Türkiyə Respublikasının prezidenti Abdullah Gül BDU-nun Fəxri doktoru seçilib.7 noyabr 1929 -cu il – Kristalloqrafiya, mineralogiya və geokimya kafedrasının müdiri (1978-1982) professor Vasif İsmayıl oğlu Əliyev (1929-1982) anadan olub.9 noyabr 1906-cı il – Həndəsə kafedrasının müdiri (1931-1936), Lenin ordenli, akademik Yaroslav Borisoviç Lopatinski (1906-1981) anadan olub.10 noyabr 1934-cü il – Tibb fakültəsinin bazası əsasında Biologiya fakültəsi yaradılıb.11 noyabr 1934-cü il – Mexanika-riyaziyyat fakültəsinin dekanı (1978-1994), Riyazi analiz kafedrasının müdiri (1978-1998), AMEA-nın müxbir üzvü, “Şərəf nişanı” ordenli, Əməkdar elm xadimi, professor Arif Əliheydər oğlu Babayev (1934-1998) anadan olub. 14 noyabr 2017-ci il – Respublika prezidenti cənab İlham Əliyev BDU-nun 100 illik yubileyinin keçirilməsi haqqında Sərəncam imzalanıb. 14 noyabr 1943-cü il – Geologiya fakültəsində Azərbaycanın Faydalı qazıntıları müzeyi yaradılıb. 15 noyabr 1919-cu il – BDU-da ilk dərs günü olub. 15 noyabr 1933-cu il – Filologiya fakültəsinin dekanı (1977-1980), Azərbaycan ədəbiyyatı tarixi kafedrasının müdiri (1979-1986), professor Firidun Cəlal oğlu Hüseynov (1933-1986) anadan olub.19 noyabr 1919-cu il – BDU-nun Elmi kitabxanası fondda cəmi 250 nüsxə kitabla açılıb. 19 noyabr 1937-ci il – professor Cəbrayıl Ağəli oğlu Ələsgərov rektor təyin olunub.21 noyabr 2012-ci il – BDU-nun rektoru akademik Abel Məhərrəmova“Elm və texnologiya sahəsində 2012-ci ilin İSESKO mükafatı” təqdim edilib. 22 noyabr 1929-cu il – Dövlət və hüquq nəzəriyyəsi tarixi kafedrasının müdiri (1968-ci ildən), “Şöhrət”  və “Şərəf nişanı” ordenli, Əməkdar hüquqşünas, AMEA-nın müxbir üzvü, professor Məsumə Fazil qızı Məlikova anadan olub.23 noyabr 1920-ci il – professor Sergey Nikolayeviç Davidenkov rektor təyin edilib. 25 noyabr 1938-ci il – Azərbaycan və rus dillərində “BDU-nun Elmi əsərləri ” nəşrə başlayıb. 26 noyabr 1994-cü il – Heydər Əliyevin iştirakı ilə BDU-nun 75 illik yubileyi keçirilib. 26 noyabr 1991-ci il – BDU-nun nəzdində Tətbiqi Riyaziyyat Elmi-Tədqiqat İnstitutu yaradılıb. 26 noyabr 1939-cu il – Analitik kimya kafedrasının müdiri (1979-2006), “Şöhrət” ordenli, professor Dəmir Heydər oğlu Qəmbərov (1939-2006) anadan olub.26 noyabr 1998-ci il – Moldova Respublikasının prezidenti Petru Kiril Luçinski BDU-nun Fəxri doktoru seçilib. 27 noyabr 2004-cü il – Ukrayna Ali Radasının sədri Litvin Vladimir Mixayloviç BDU-nun Fəxri doktoru seçilib. 27 noyabr 1921-ci il – Bakı Universitetinin redaksiya şöbəsi fəaliyyətə başlamış və “Bakı Universitetinin xəbərləri”nin ilk nömrəsi nəşr edilib. 28 noyabr 1920-ci il – Universitetdə prorektor vəzifəsi təsis edilib. 28 noyabr 2008-ci il - BDU-da Rus Mərkəzi açılıb. 30 noyabr 2007-ci il – İran İslam Şurası Məclisinin sədri Qulaməli Həddad Adil BDU-nun Fəxri doktoru seçilib.
79 03-06-2019

BDU-nun əməkdaşları Türkiyənin Sivas Cümhuriyyət Universitetində olublar

Bakı Dövlət Universitetinin əməkdaşları 27-31 may tarixlərində ERASMUS+ KA107 layihəsi çərçivəsində Türkiyənin Sivas Cümhuriyyət Universitetində (SCU) olublar.

BDU-nun Beynəlxalq elm-təhsil proqramları, qrantlar və informasiya texnologiyaları şöbəsinin müdiri Elmira İsmayılova, şöbənin mütəxəssisi Hüseyn Hüseynli, Fizika fakültəsinin Optika və molekulyar fizika kafedrasının müəllimi Leyla Ağamalıyeva və Astrofizika kafedrasının müəllimi Kəmalə Alışevanın iştirakı ilə  bir sıra görüşlər keçirilib.

İlk görüş SCU-nun rektoru, professor Alim Yıldızın iştirakı ilə olub. O, universitetlər arasında mövcud əlaqələri yüksək dəyərləndirib. BDU və SCU-nun birgə təşkilatçılığı ilə Nəsimi və Qazi Bürhanəddinə həsr olunmuş simpoziumun keçirilməsi ilə bağlı fikir mübadiləsi aparılıb.

Növbəti görüş SCU-nun Təhsil fakültəsinin dekanı, Beynəlxalq əlaqələr şöbəsinin müdiri professor Ali Aksu və adıçəkilən şöbənin əməkdaşları ilə baş tutub. Universitetlər arasında imzalanmış ERASMUS+ KA107 layihəsi çərçivəsində görüləcək işlər, tələbə-müəllim mübadiləsinin genişləndirilməsi məsələləri müzakirə edilib.

Səfər çərçivəsində E.İsmayılova və H.Hüseynli  SCU-nun Ədəbiyyat fakültəsinin dekan müavini dosent Ahmet Yüksel, fakültənin müəllimi Dr. Zafer Karademirlə görüşüblər. BDU-nun Tarix və SCU-nun Ədəbiyyat fakültəsinin Tarix bölümü arasında əməkdaşlığın genişləndirilməsi, birgə məqalələrin yazılması kimi məsələlər müzakirə olunub, müəllim mübadiləsinin genişləndirilməsi də təklif olunub.

L.Ağamalıyeva və K.Alışeva SCU-nun Fənn fakültəsinin Fizika bölümündə tələbə-müəllim heyətinin iştirak etdiyi tədbirdə fizikanın müxtəlif sahələrinə aid mühazirələr oxuyublar.

BDU-nun əməkdaşları SCU-nun İrəli Texnologiya Tədqiqat və Tətbiq Mərkəzinin (CÜTAM) müdir müavini Ali Özerlə fikir mübadiləsi aparıb, mərkəzdə aparılan tədqiqatlarla yaxından tanış  olub, Cumhuriyet Üniversitetinin Nanotexnologiya Mərkəzinin əməkdaşları və tələbələri ilə görüşüb, aparılan işlərlə yaxından tanış olub, Ziyabey Yazma Əsər Kitabxanasını ziyarət ediblər.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 03 iyun 2019-cu il.

BDU-nun bütün əməkdaşlarına 100 illik yubiley münasibətilə mükafat veriləcək

Elm - cəmiyyətin inkişafının hərəkətverici qüvvəsi kimi

BDU-da marketinqin kommunikasiya sistemi haqda tədbir keçirilib

“Clarivate Analytics” şirkətinin nümayəndəsi BDU-da təlim keçib