66 21-05-2019

Şərqşünaslıq fakültəsində elmi-praktiki sessiya keçirilib

Şərqşünaslıq fakültəsinin dekanlığı və İran filologiyası kafedrasının birgə təşkilatçılığı ilə Bakı Dövlət Universitetinin yaranmasının 100 illiyi ilə bağlı
“Şərqşünaslıq fakültəsinin görkəmli alimləri” tədbirləri çərçivəsində professor Həsən Şıxmahmud oğlu Mahmudovun elmi-pedaqoji fəaliyyətinə həsr olunmuş elmi-praktiki sessiya təşkil olunub. Tədbirdə dekan professor Elxan Əzizov və İran filologiyası kafedrasının müdiri professor Mehdi Kazımov tanınmış alimin həyat və elmi fəaliyyətinə dair məruzələrlə çıxış ediblər. Elmi-praktiki sessiyada 1960-70-ci illərdə 13 il dekan vəzifəsində Şərqşünaslıq fakültəsinə lrəhbərlik etmiş Həsən Mahmudov haqqında onu tanıyanlar, dostları, müəllim həmkarları və tələbələri ən xoş sözləri dilə gətiriblər. Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyi “Numizmatika və epiqrafika” şöbəsinin müdiri, professor Əli Rəcəbli, AMEA A.Bakıxanov adına Tarix İnstitutunun “Mənbəşünaslıq və tarixşünaslıq” şöbəsinin müdiri, professor Şahin Fərzəliyev, AMEA N.Gəncəvi adına Milli Azərbaycan Ədəbiyyatı Muzeyinin “Komparativistika və bədii tərcümə”şöbəsinin müdiri, professor Şəfəq Əlibəyli, Türk filologiyası kafedrasının müdiri, professor Rüfət Rüstəmov və başqalarının alim haqqında unudulmaz və kövrək xatirələri dinlənilib. Görkəmli iranşünasın yüksək insani keyfiyyətlərə malik olması, alim və pedaqoq kimi nüfuzunun ölkə hüdudlarını aşması natiqlər tərəfindən xüsusi vurğulanıb.Professor Həsən Mahmudovun elmi-pedaqoji və idarəçilik fəaliyyətini əks etdirən film-slayd nümayiş olunub.
Elmi-praktiki sessiyanın sonunda görkəmli alimin qızı, İran filologiyası kafedrasının dosenti Leyla Mahmudova ailəsi adından tədbirin yüksək səviyyədə təşkil edilməsindən məmnunluq ifadə edib və təşkilatçılara dərin minnətdarlığını bildirib.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 16 may 2019-cu il.

Cocuq Mərcanlı kənd məktəbinin ilk buraxılış məzunu Türkanə Mehdiyeva: “BDU-ya qəbul olmayanda elə bilirsən imtahandan kəsilmisən”

BDU-nun 100 illiyi münasibətilə “Riyaziyyat və onun tətbiqləri” 8-ci Beynəlxalq Avrasiya Konfransı keçiriləcək

Bakı Dövlət Universitetinin nümayəndə heyəti İsrailin Holon Texnologiya İnstitutunda olub

BDU-ya qəbul olmuş tələbələrin sənəd qəbulu davam edir