108 12-03-2019

"Tələbədən Tələbəyə" layihəsinin 7-ci mövsümü başlayıb

Bakı Dövlət Universitetinin 100 illik yubileyinə həsr olunmuş "Tələbədən Tələbəyə" layihəsinin 7-ci mövsümü davam edir. Jurnalistika fakültəsinin 2-ci kurs tələbəsi Süleyman Həmidov fotojurnalistika haqda bildiklərini iştirakçılarla bölüşüb. O, bir çox məşhur fotojurnalistin çəkdiyi şəkillərlə tələbələri tanış edib, onlara qısa məlumat verib. Daha sonra S.Həmidov fotojurnalistin fotoqrafdan fərqlərindən danışıb, bu peşənin tələbləri barədə söz açıb. Təlimçi həmçinin fotoaparatların texniki quruluşu, onlarla iş prinsipləri haqda məlumat verib, uğurlu fotoların ərsəyə gəlməsi üçün diqqət yetirilməli olan məqamlara toxunub. Sonda iştirakçılarla praktik iş aparılıb və müvafiq tapşırıqlar verilib. Qeyd edək ki, BDU-nun jurnalistika fakültəsinin tələbələri üçün nəzərdə tutulan "Tələbədən Tələbəyə" layihəsi artıq 5-ci ildir ki, uğurla davam edir. Lahiyə çərçivəsində iştirakçılar onlayn xəbər, redaktə, fotojurnalistika, televiziya jurnalistikası, radio jurnalistikası, video, montaj, data jurnalistikası və SMM (Sosial Media Meneceri) barədə bilik və bacarıqlara yiyələnirlər. Lahiyənin maraqlı tərəfi isə təlimçi heyətinin məhz fakültənin tələbələrindən ibarət olmasıdır.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 11 mart 2019-cu il.

BDU “QS World University Rankings” siyahısında Azərbaycanı təmsil edən yeganə universitetdir

Nano Araşdırmalar Mərkəzində elmi seminar keçirilib

“Media və təhsil dialoqu” çərçivəsində təlim-konfrans