74 18-02-2019

BDU-da beynəlxalq konfrans keçiriləcək

Türkiyənin Sakarya Universitetinin professoru Murat Tosun Bakı Dövlət Universitetində olub. BDU-nun rektoru vəzifəsini icra edən, təhsil nazirinin müavini Firudin Qurbanov qonaqla görüşüb, Azərbaycan Respublikasının Prezidenti cənab İlham Əliyevin rəhbərliyi ilə elm və təhsil sahəsində əldə olunan uğurlardan, eyni zamanda Türkiyə ilə yüksək səviyyəli əlaqələrdən bəhs edib.

Bakı Dövlət Universitetinin 100 illik yubileyinin dövlət səviyyəsində keçirilməsi haqqında Prezident İlham Əliyevin sərəncamını xatırladan F.Qurbanov yubileylə əlaqədar yerli və beynəlxalq tədbirlərin təşkil olunacağı barədə ətraflı məlumat verib.

F.Qurbanov 27-30 avqust 2019-cu il tarixlərində BDU-nun əsas tərəfdaşlığı ilə Bakıda keçirilməsi nəzərdə tutulan “Riyaziyyat və onun tətbiqləri” 8-ci Beynəlxalq Avrasiya Konfransının (IECMSA-2019) da 100 illik yubileyə töhfə olacağını qeyd edib.

BDU-da yenidən olmasından məmnunluğunu ifadə edən professor Murat Tosun  universitetslərarası əlaqələrin genişləndiyini qeyd edərək, keçiriləcək konfransın əhəmiyyətindən bəhs edib. Görüşdə konfransın keçirilməsi ilə əlaqədar təşkilati məsələlər müzakirə olunub.

Qeyd edək ki, “Riyaziyyat və onun tətbiqləri” adlı beynəlxalq statuslu konfrans Türkiyənin aparıcı universitetlərinin dəstəyi ilə bundan əvvəl Kosovo, Bosniya və Herseqovina, Avstriya, Yunanıstan, Serbiya, Macarıstan və Ukraynada təşkil olunub.

Konfrans barədə ətraflı məlumatı aşağıdakı linkdən almaq olar:

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 18 fevral 2019-cu il.

BDU “QS World University Rankings” siyahısında Azərbaycanı təmsil edən yeganə universitetdir

Nano Araşdırmalar Mərkəzində elmi seminar keçirilib

“Media və təhsil dialoqu” çərçivəsində təlim-konfrans