262 27-12-2018

Bakı Dövlət Universitetinin əməkdaşları qalib olub, şagirdləri isə fərqlənmə diplomu alıblar

Bakı İdman Sarayında Gənclər və İdman Nazirliyi tərəfindən “İdeya var!” gənclərin ikinci ümumrespublika elmi-yaradıcılıq müsabiqəsinin seçim mərhələsi baş tutub.
Müsabiqədə Bakı Dövlət Universitetinin Kimya fakültəsinin əməkdaşlarıSərvinaz Hacıyevanın “Gümüş nanostrukturların əsasında yeni antimikrob vasitələrinin yaradılması” adlı layihəsi, “İstehsalat texnologiyaları və sənaye infrastrukturu. Canlı sistemlər, nəqliyyat sistemləri” nominasiyası üzrə III yerə, Günel Əliyevanın “TiO2 nanohissəcikləri və Şiff əsasları iştirakında fotokimyəvi üsulla  suyun üzvi birləşmələrdən və digər çirkləndiricilərdən təmizlənməsi” adlı layihəsi “Ekologiya, ətraf mühit və təbiətdən rasional istifadə. Tibb və səhiyyə sahəsində innovasiyalar” nominasiyası üzrə  II yerə layiq görülüblər. İştirakçılara diplom  və pul mükafatı verilib. Universitetin “Gənc istedadlar” liseyinin 9-cu sinif şagirdləri Turhan İbrahimli və Fatimə Xəlilovanın “İzolə edilmiş buğda hüceyrələrinin  in vitro hüceyrə biotexnologiyası  metodu ilə becərilməsi” adlı layihəsi isə “Ekologiya, ətraf mühit və təbiətdən rasional istifadə. Tibb və səhiyyə sahəsində innovasiyalar” nominasiyası üzrə fərqlənib və diploma layiq görülüb.
Qeyd edək ki, layihə Prezident İlham Əliyevin Sərəncamı ilə təsdiq edilmiş “Azərbaycan gəncliyi 2017-2021-ci illərdə” Dövlət Proqramının müvafiq bəndinin icrasını təmin etmək məqsədilə keçirilib.
Mətbuat və informasiya şöbəsi, 27 dekabr 2018-ci il.

Cocuq Mərcanlı kənd məktəbinin ilk buraxılış məzunu Türkanə Mehdiyeva: “BDU-ya qəbul olmayanda elə bilirsən imtahandan kəsilmisən”

BDU-nun 100 illiyi münasibətilə “Riyaziyyat və onun tətbiqləri” 8-ci Beynəlxalq Avrasiya Konfransı keçiriləcək

Bakı Dövlət Universitetinin nümayəndə heyəti İsrailin Holon Texnologiya İnstitutunda olub

BDU-ya qəbul olmuş tələbələrin sənəd qəbulu davam edir