1 noyabr 1969-cu il – Ölkə başçısı Heydər Əliyevin iştirakı ilə BDU-nun 50 illik yubileyi qeyd edilib. 1 noyabr 1931-ci il – Fiziki coğrafiya kafedrasının professoru (1973-2003), Dövlət mükafatı laureatı,  akademik Ələşrəf Vəysəl oğlu Məmmədov ( 1931-2003) anadan olub.2 noyabr 2009-cu il – Universitetin 90 illik yubiley mərasimi keçirilmiş və Prezident İlham Əliyevə BDU-nun Fəxri doktoru diplomu təqdim olunub. 7 noyabr 2003-cü il – ABŞ-ın sabiq dövlət katibi Zbiqnev Bzejinski Bakı Dövlət Universitetinin Fəxri doktoru seçilib. 7 noyabr 2007-ci il – Türkiyə Respublikasının prezidenti Abdullah Gül BDU-nun Fəxri doktoru seçilib.7 noyabr 1929 -cu il – Kristalloqrafiya, mineralogiya və geokimya kafedrasının müdiri (1978-1982) professor Vasif İsmayıl oğlu Əliyev (1929-1982) anadan olub.9 noyabr 1906-cı il – Həndəsə kafedrasının müdiri (1931-1936), Lenin ordenli, akademik Yaroslav Borisoviç Lopatinski (1906-1981) anadan olub.10 noyabr 1934-cü il – Tibb fakültəsinin bazası əsasında Biologiya fakültəsi yaradılıb.11 noyabr 1934-cü il – Mexanika-riyaziyyat fakültəsinin dekanı (1978-1994), Riyazi analiz kafedrasının müdiri (1978-1998), AMEA-nın müxbir üzvü, “Şərəf nişanı” ordenli, Əməkdar elm xadimi, professor Arif Əliheydər oğlu Babayev (1934-1998) anadan olub. 14 noyabr 2017-ci il – Respublika prezidenti cənab İlham Əliyev BDU-nun 100 illik yubileyinin keçirilməsi haqqında Sərəncam imzalanıb. 14 noyabr 1943-cü il – Geologiya fakültəsində Azərbaycanın Faydalı qazıntıları müzeyi yaradılıb. 15 noyabr 1919-cu il – BDU-da ilk dərs günü olub. 15 noyabr 1933-cu il – Filologiya fakültəsinin dekanı (1977-1980), Azərbaycan ədəbiyyatı tarixi kafedrasının müdiri (1979-1986), professor Firidun Cəlal oğlu Hüseynov (1933-1986) anadan olub.19 noyabr 1919-cu il – BDU-nun Elmi kitabxanası fondda cəmi 250 nüsxə kitabla açılıb. 19 noyabr 1937-ci il – professor Cəbrayıl Ağəli oğlu Ələsgərov rektor təyin olunub.21 noyabr 2012-ci il – BDU-nun rektoru akademik Abel Məhərrəmova“Elm və texnologiya sahəsində 2012-ci ilin İSESKO mükafatı” təqdim edilib. 22 noyabr 1929-cu il – Dövlət və hüquq nəzəriyyəsi tarixi kafedrasının müdiri (1968-ci ildən), “Şöhrət”  və “Şərəf nişanı” ordenli, Əməkdar hüquqşünas, AMEA-nın müxbir üzvü, professor Məsumə Fazil qızı Məlikova anadan olub.23 noyabr 1920-ci il – professor Sergey Nikolayeviç Davidenkov rektor təyin edilib. 25 noyabr 1938-ci il – Azərbaycan və rus dillərində “BDU-nun Elmi əsərləri ” nəşrə başlayıb. 26 noyabr 1994-cü il – Heydər Əliyevin iştirakı ilə BDU-nun 75 illik yubileyi keçirilib. 26 noyabr 1991-ci il – BDU-nun nəzdində Tətbiqi Riyaziyyat Elmi-Tədqiqat İnstitutu yaradılıb. 26 noyabr 1939-cu il – Analitik kimya kafedrasının müdiri (1979-2006), “Şöhrət” ordenli, professor Dəmir Heydər oğlu Qəmbərov (1939-2006) anadan olub.26 noyabr 1998-ci il – Moldova Respublikasının prezidenti Petru Kiril Luçinski BDU-nun Fəxri doktoru seçilib. 27 noyabr 2004-cü il – Ukrayna Ali Radasının sədri Litvin Vladimir Mixayloviç BDU-nun Fəxri doktoru seçilib. 27 noyabr 1921-ci il – Bakı Universitetinin redaksiya şöbəsi fəaliyyətə başlamış və “Bakı Universitetinin xəbərləri”nin ilk nömrəsi nəşr edilib. 28 noyabr 1920-ci il – Universitetdə prorektor vəzifəsi təsis edilib. 28 noyabr 2008-ci il - BDU-da Rus Mərkəzi açılıb. 30 noyabr 2007-ci il – İran İslam Şurası Məclisinin sədri Qulaməli Həddad Adil BDU-nun Fəxri doktoru seçilib.
254 21-12-2018

BDU tələbələrinin təqdimatında “Müşfiqli Günlər”

Bakı Dövlət Universitetində Tələbə Həmkarlar İttifaqı Komitəsi Teatr Dərnəyinin nəzdində fəaliyyət göstərən “BDU Dram Qrupu”nun təşkil etdiyi Mikayıl Müşfiqin 110 illiyinə həsr olunmuş Dilbər Axundzadənin eyni adlı kitabı əsasında hazırlanmış “Müşfiqli Günlər” tamaşası nümayiş olunub. Tamaşadan öncə Teatr Dərnəyinin rəhbəri Nurel Kərim Mikayıl Müşfiqin həyat və yaradıcılığından bəhs edərək bildirib ki, cəmi 29 illik həyatı ərzində Müşfiq 100-lərlə fəlsəfi şeirlər yazıb. O, Tələbə Həmkarlar İttifaqı Komitəsinin il ərzində görkəmli şair və yazıçılarımızın ildönümlərinin keçirilməsini tələbələrin milli düşüncəli gənclər kimi formalaşmasına böyük töhfə verdiyini bildirib. Tələbə Həmkarlar İttifaqı Komitəsinin sədri Daşqın Qənbərov çıxış edərək qonaqları və tələbə-müəllim kollektivini salamlayıb. D.Qənbərov Mikayıl Müşfiqin həyat yolundan bəhs edib və onu Azərbaycan ədəbiyyatının ən dəyərli nümayəndələrindən biri kimi xarakterizə edib. Bildirib ki, tədbir Prezident İlham Əliyevin gənclər siyasətinin tələblərinə uyğun olaraq tələbələrin asudə vaxtlarının səmərəli keçirilməsi, onların bilik və bacarıqlarının nümayiş olunmasına xidmət edir.

Sonra “BDU Dram Qrupu”nun təqdimatında “Müşfiqli Günlər” tamaşası nümayiş olunub. Tamaşa Mikayıl Müşfiq və həyat yoldaşı Dilbər Axundzadənin ilk görüşlərindən başlayaraq Müşfiqin repressiya qurbanı olmasına qədər olan keşməkeşli dövrdən bəhs edib. Eyni zamanda Müşfiqin şeirlərinə bəstələnmiş “Qal sənə qurban”, “Yenə o bağ olaydı” mahnıları səsləndirilib.

Tədbirin sonunda tələbələr mükafatlandırılıb. BDU THİK-nin sədr müavini Taleh Mansurov tədbir haqqında müsbət fikirlər səsləndirərək belə tamaşaların davamlı olmasını arzu edib və iştirakçıları diplomla təltif edib. Tədbirdə Səbail Rayon İcra Hakimiyyəti başçısının müavini Vüqar Şixəmmədov, Bakı şəhər Mədəniyyət Baş İdarəsinin rəisi Cəlil Məlikov, Bakı Uşaq Teatrının rəhbəri İntiqam Soltan və digər qonaqlar iştirak edib.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 21 dekabr 2018-ci il.

BDU-da Ümumuniversitet elmi seminarı keçirilib

BDU-nun 100 illik yubileyi Qazax filialında qeyd edilib

Hüquq və Coğrafiya fakültələrinin tələbələri ilə görüş

BDU-nun tələbə və məzunları üçün “Karyerada ilk addım” adlı aktiv məşğulluq tədbiri keçirilib