176 18-12-2018

Vaqif Sultanlı Özbəkistanda beynəlxalq forumda iştirak edib

Özbəkistanın paytaxtı Daşkənd şəhərində “Özbəkistanın mədəni irsi dünya kolleksiyalarında” mövzusunda beynəlxalq forum keçirilib. Özbəkistan Elmlər Akademiyası, İctimai Birliklərin müdafiəsi üzrə Parlament Komissiyası və Mədəni Dəyərlərin Tədqiqi Mərkəzinin YUNESKO ilə birgə əməkdaşlığı çərçivəsində keçirilən forumda dünyanın 40-a yaxın ölkəsindən 350-dən artıq nümayəndə iştirak edib. Belnəlxalq forumda Azərbaycanı Bakı Dövlət Universitetinin Azərbaycan ədəbiyyatı tarixi kafedrasının professoru, yazıçı-ədəbiyyatşünas Vaqif Sultanlı təmsil edib.

Forumun əsas məqsədi Özbəkistanın müxtəlif dünya ölkələrinin əlyazmaları fondu, kitabxana, arxiv və muzeylərində qorunan ədəbi-mədəni irsinə diqqətin yönəldilməsidir. Tədbir təşkilatçıları layihə əsasında sistemli şəkildə özbək ədəbiyyatı və mədəniyyətinin bir çox dəyərli incilərini aşkarlayaraq üzə çıxarıb, indiyədək iyirmi adda kitab nəşr etdiriblər. Forumun keçirildiyi salonda nəşr olunan kitablar və hazırlanmış videoçarxlar nümayiş olunub.

Vaqif Sultanlı forumda “Azərbaycan-özbək ədəbi-mədəni əlaqələrinin tarixi, bu günü və perspektivləri” mövzusunda çıxış edib.

Amerika, Almaniya, İngiltərə, Polşa, Çexiya, Rusiya, Hindistan, Yaponiya və başqa ölkə alimlərinin qatıldığı tədbirdə görülən işlərin yekunları müzakirə olunub və 2019-cu il üçün yol xəritəsi müəyyənləşdirilib. Gələn il forumun daha geniş tərkibdə Daşkənd, Səmərqənd, Buxara və Xivədə keçirilməsi nəzərdə tutulub.

Vaqif Sultanlı həmçinin “Özbəkistanın mədəni irsi” təşkilatına üzv seçilib.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 18 dekabr 2018-ci il.

Bakı Dövlət Universitetinin nümayəndə heyəti İsrailin Holon Texnologiya İnstitutunda olub

BDU-ya qəbul olmuş tələbələrin sənəd qəbulu davam edir

BDU BP ilə əməkdaşlıq sazişi imzaladı

Vergilər Nazirliyi ilə BDU arasında əməkdaşlıq məsələləri müzakirə edilib

ABİTURİYENTLƏRİN NƏZƏRİNƏ!

BDU beynəlxalq layihənin Azərbaycan üzrə partnyoru seçilib

BDU-nun məzunları Türkiyə universitetlərinə qəbul olunublar

BDU-nun “Gənc istedadlar” liseyinin altı məzunu qızıl, bir məzunu isə gümüş medala layiq görülüb

BDU kollektivi professor Şirməmməd Hüseynovun məzarını ziyarət edib

BDU elan etdiyi müsabiqələrin vaxtını sentyabrın sonunadək uzatdı

BDU-nun filoloqları Türkiyənin İhsan Doğramacı adına Bilkənd Universitetində

“BDU fotolarda” adlı fotoşəkil müsabiqəsi

BDU jurnalistlər üçün «100 ilin zirvəsində» adlı müsabiqə elan edir

BDU məzunları müəllimlərin işə qəbulu imtahanlarında maksimum nəticə göstəriblər

BDU-nun jurnalist əməkdaşları və tələbələri “Breaking News! Media Weekend 2019" adlı təlim proqramda iştirak ediblər

BDU Mətbuat xidməti yenə fərqləndi

BDU-nun məzunu müəllimlərin işə qəbulu imtahanlarında maksimum nəticə göstərib

BDU rektoru universitetin jurnalist əməkdaşlarını Milli Mətbuat Günü münasibətilə qəbul edib

Təhsildən yazan jurnalistlər BDU mətbuat xidmətini birinci etdilər

BDU hansı beynəlxalq reytinq agentliklərində təmsil olunur?