212 13-12-2018

Biofizika və molekulyar biologiya kafedrasının professoru Xanlar Abdullayev rəhmətə gedib. Bakı Dövlət Universiteti Biologiya fakültəsinin Biofizika və molekulyar biologiya kafedrasının professoru Xanlar Abdullayev rəhmətə gedib.  Professor Xanlar Abdullayev 1948-1958-ci illərdə Neftçala şəhər orta məktəbində, 1960-1965-ci illərdə isə Bakı Dövlət Universitetinin Biologiya fakültəsində təhsil alıb. 1971-ci ildə “Мühit duzluluğunun bitkilərdə çox zəif bioxemilüminessensiyanın intensivliyinə təsiri” mövzusunda namizədlik, 2008-ci ildə “Stres amillərə qarşı hüceyrə sisteminin davamlılığının biofiziki cəhətləri (spontan və induksiya olunmuş lüminessensiyanın tədqiqi əsasında)” mövzusunda doktorluq dissertasiyası müdafiə edib. 1984-cü ildən dosent, 2010-cu ildən isə professor kimi fəaliyyətini davam etdirib. 1969-cu ildə Bakı Dövlət Universitetində elmi işçi kimi işə qəbul edilib, 1977-ci ildən isə Biofizika və molekulyar biologiya kafedrasında müəllim, baş müəllim, dosent, kafedra müdiri vəzifələrində çalışıb.

Allah rəhmət eləsin!

BDU “QS World University Rankings” siyahısında Azərbaycanı təmsil edən yeganə universitetdir

Nano Araşdırmalar Mərkəzində elmi seminar keçirilib

“Media və təhsil dialoqu” çərçivəsində təlim-konfrans