73 27-08-2018

BDU-da Bakı King Sejong İnstitutu yaradılıb

Bakı Dövlət Universitetinin nəzdində Bakı King Sejong İnstitutu yaradılıb. Bununla bağlı Koreya Respublikasının Kinq Sejonq İnstitutunun Fondu qərar qəbul edib.

Kinq Sejonq İnstitutu Koreya hökuməti tərəfindən 2005-ci ildə qurulub və dünyanın 50-dən artıq ölkəsində faliyyət göstərir. Əsas məqsədi koreya dilinin, mədəniyyətinin tədris edilməsi və yayılması, həmçinin müəllimlərin təhsil, informasiya xidməti ilə hərtərəfli inteqrasiya olunmalarına yardım etmək olan King Sejong İnstitutu Cənubi Qafqazda ilk dəfə olaraq Bakıda təsis edilib.

İnstitutun əməkdaşları koreyalı mütəxəssislərdir. Onlar eyni zamanda Şərqşünaslıq fakültəsində Koreya dili və ədəbiyyatının tədrisi prosesinə də cəlb olunacaqlar.

İnstitutda dərslərin sentyabr ayında başlaması nəzərdə tutulur.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 27 avqust 2018-ci il

“Media və təhsil dialoqu” çərçivəsində təlim-konfrans

“Beynəlxalq hüquq” ixtisaslaşması üzrə magistr dissertasiyalarının müdafiəsi Konstitusiya Məhkəməsinin sədri Fərhad Abdullayevin rəhbərliyi ilə keçirilib

BDU-nun professoru Yaponiyada Nəsimi ilə bağlı məruzə edib