120 15-11-2018

BDU-nun professoru barədə biobiblioqrafik göstərici çap olunub

Bakı Dövlət Universitetinin Fizika fakültəsinin dekanı, görkəmli alim, professor Məhəmmədəli Ramazanov barədə “Məhəmmədəli Əhməd oğlu Ramazanov – 60. Biobiblioqrafik göstərici” adlı kitab çap olunub. Kitabın elmi redaktoru və məsləhətçisi akademik Arif Həşimov, tərtibçi redaktoru Kəmalə Məmmədovadır.

Professor M.Ramazanovun həyatı, elmi-pedaqoji və təşkilati fəaliyyətinin əks olunduğu kitab “Məhəmmədəli Əhməd oğlu Ramazanovun həyatı, elmi-pedaqoji və təşkilati fəaliyyəti haqqında qısa oçerk”; “Məhəmmədəli Əhməd oğlu Ramazanovun həyatı, elmi-pedaqoji və təşkilati fəaliyyətinin əsas tarixləri”; “Görkəmli dövlət, elm və mədəniyyət xadimləri Məhəmmədəli Əhməd oğlu Ramazanov haqqında”; “Elmi əsərlərinin biblioqrafiyası” və “Məhəmmədəli Əhməd oğlu Ramazanovun elmi, elmi-pedaqoji və təşkilati fəaliyyəti elektron kütləvi informasiya vasitələrində” adlı dörd bölmədən ibarətdir.

Biobiblioqrafik göstərici fizika və kimyanın müxtəlif sahələri üzrə elmi tədqiqat işi aparan alimlər, ali məktəb müəllimləri və tələbələr, həmçinin geniş oxucu kütləsi üçün nəzərdə tutulub.

Qeyd edək ki, “Nurlar” nəşriyyatında çap olunan kitaba professor Rəna Qasımova və f.ü.e.d. Aybəniz Əliyeva-Kəngərli rəy veriblər.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 15 noyabr 2018-ci il.

BDU “QS World University Rankings” siyahısında Azərbaycanı təmsil edən yeganə universitetdir

Nano Araşdırmalar Mərkəzində elmi seminar keçirilib

“Media və təhsil dialoqu” çərçivəsində təlim-konfrans