133 17-12-2014

Bakı Dövlət Universitetinin 95 illik yubileyi münasibətilə bir qrup jurnalist mükafatlandırılıb

Bakı Dövlət Universitetində bu ali təhsil ocağının 95 illik yubileyi münasibətilə kütləvi informasiya vasitələri nümayəndələri arasında elan edilmiş «Bakı Dövlət Universiteti təhsil, təlim və elm mərkəzi kimi» müsabiqə qaliblərinin mükafatlandırılma mərasimi keçirilib. Tədbiri açan rektor, akademik Abel Məhərrəmov ümummilli lider Heydər Əliyevin Azərbaycan xalqının milli sərvəti adlandırdığı Bakı Dövlət Universitetinin bu milli sərvət adını qazanmaq yolunda keçdiyi tarixə yola nəzər salıb. Universitetin ilk rektoru Vasili İvanoviç Razumovskinin "Azərbaycan öz maarif ocağını yaratdı. Türk xalqının tarixinə yeni bir parlaq səhifə yazıldı. Avropa və Asiyanın qovuşuğunda yeni məşəl yandı. Mən Bakı Dövlət Universitetinin parlaq gələcəyinə inanıram", - fikrini xatırladan rektor bildirib ki, BDU yarandığı gündən indiyə qədər bütün fəaliyyəti ilə həmin sözləri həqiqətə çevirib, hər zaman xalqın milli şüurunun, milli özünüdərkinin yetkinləşməsi, maarifçilik ideologiyasının bərqərar olması, elm və təhsilin inkişafı, Azərbaycan dili və tarixinin sistemli şəkildə tədqiqi və Azərbaycançılıq ideologiyasının formalaşmasında əvəzsiz rol oynayıb. Rektor Abel Məhərrəmov bildirib ki, BDU olaraq mətbuatla işləməyə böyük əhəmiyyət veririk və mətbuat da universitetə isti münasibət göstərir. 95 illik yubileyimizlə bağlı elan etdiyimiz müsabiqəyə təqdim olunan sənədli filmlər, məqalələr də göstərdi ki, jurnalistlərimiz universitetlə bağlı məlumatlara olduqca həssas yanaşır, təhsil, elm, tədris və ideologiya mərkəzi kimi görülən işləri yetərincə qiymətləndirirlər.

Jurnalistika fakültəsinin dekanı, professor Şamil Vəliyevin «Bakı Dövlət Universiteti və mətbuat» adlı məruzəsindən sonra BDU-nun Mətbuat və informasiya şöbəsinin müdiri Pərvanə İbrahimova qalibləri elan edib. “Bizim alma-mater” adlı sənədli filminə görə 1-ci yerin qalibi Azərbaycan Dövlət Televiziyasının əməkdaşları - Mintac Elsevər və Arzu Məmmədova, “Ali təhsil məktəblərinin flaqmanı” yazısı ilə 2-ci yerin qalibi «Respublika» qəzetinin əməkdaşı Qədir Aslan və «Azərbaycanın NANO məktəbi – BDU» adlı sənədli filminə görə Region TV-nin əməkdaşı Aynur Nəsirova, 3-cü yerin qalibləri – «Azərbaycan elminin mayakı» məqaləsi ilə «Trend» İnformasiya Agentliyinin əməkdaşı Vəfa Şairova və “Azərbaycan elminin BDU brendi” məqaləsi ilə bakupost.az saytının əməkdaşı Fərəh Sabirqızı olublar. Müsabiqədə iştirak edən digər jurnalistlərə isə həvəsləndirici mükafatlar təqdim edilib.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 17 dekabr 2014-cü il.

“BDU-nun dünya şöhrətli məzunu Heydər Əliyev” adlı müsabiqə qalibləri mükafatlandırılıb

Bakı Dövlət Universiteti jurnalistləri mükafatlandırdı