149 23-10-2018

BDU-nun dosenti Türkiyədə simpoziumda çıxış edib

Türkiyənin Əskişəhər Osmanqazi Universitetində X Uluslararası Dünya Dili Türkcə Simpoziumu keçirilib. Ənənəvi olaraq hər il təşkil edilən simpoziuma dünyanın müxtəlif ölkələrindən çoxsaylı elm adamılar qatılıb. Bu mötəbər tədbirdə Bakı Dövlət Universitetini Türkologiya kafedrasının dosenti Qızılgül Abdullayeva təmsil edib.
Simpoziumun açılış mərasimində türk dünyasının görkəmli dilçi alimləri, professorlar -  A.B.Ercilasun, D.Yıldırım, L.Karahan və başqaları çıxış edərək türk dilinin zəngin imkanlarından, böyük coğrafiyaya malik ünsiyyət dili olmasından danışıb, bu istiqamətdə əsas vəzifələrdən və perspektivlərdən söz açıblar.
Açılış mərasimindən sonra bölmə iclasları öz işinə başlayıb. Dosent Qızılgül Abdullayevanın “XVII əsr Azərbaycan ədəbi dilində dialekt leksikasının tarixi təzahürü” adlı məruzəsi böyük maraqla dinlənilib.
Sonda təmsilçimizə təşkilat komitəsi tərəfindən sertifikat və xatirə hədiyyələri təqdim olunub. Qeyd edək ki, Qızılgül Abdullayeva həm də X Uluslararası Dünya Dili Türkcə Simpoziumunun Təşkilat Komitəsinin üzvüdür.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 23 oktyabr 2018-ci il.

Parisdə UNESCO-nun baş qərargahında Bakı Dövlət Universitetinin 100 illiyi təntənə ilə qeyd olunub

Rumıniyada BDU-nun 100 illiyinə həsr olunmuş beynəlxalq konfrans keçirilib

Geologiyanın aktual problemləri mövzusunda respublika elmi-praktik konfransı keçirilib

BDU-da “Kitabxana-informasiya və nəşriyyat fəaliyyətində innovasiyalar və fənlərarası inteqrasiya” mövzusunda Respublika Elmi konfransı keçirilib