104 12-10-2018

Nüvə fizikası üzrə beynəlxalq konfrans Azərbaycanda keçiriləcək

Bakı Dövlət Universitetinin Fizika Problemləri İnstitutunun İnnovativ layihələr və beynəlxalq əlaqələr üzrə direktor müavini Anar Rüstəmov Yunanıstanda nüvə fizikası üzrə beynəlxalq konfransda iştirak edib. A.Rüstəmov konfransın plenar iclasındakı məruzəsində CERN-in ALICE təcrübəsində alınmış nəticələri təqdim edərək onların təhlilini təqdim edib, Azərbaycan Respublikasında nüvə fizikası istiqamətində görülən işlərdən bəhs edib. Daha sonra A.Rüstəmovun növbəti konfransın Azərbaycanda keçirilməsi ilə bağlı təklifi səsə qoyulub və buna razılıq verilib.

Adıçəkilən beynəlxalq konfrans nüvə fizikası sahəsində böyük nüfuza malikdir və onun təşkilat komitəsinə hazırda dünyada fəaliyyət göstərən nüvə mərkəzlərinin ekspertləri daxildir. 2020-ci ildə Bakıda keçirilməsi nəzərdə tutulan konfransa Bakı Dövlət Universiteti və Nəqliyyat, Rabitə və Yüksək Texnologiyalar Nazirliyinin tabeliyində fəaliyyət göstərən Milli Nüvə Tədqiqatları Mərkəzi təşkilatçılıq edəcək. Qeyd edək ki, konfrans ötən illərdə Rusiya, İtaliya, ABŞ, Çin, Almaniya, Polşa, Yunanıstan və Norveçdə təşkil olunub.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 12 oktyabr 2018-ci il.

Parisdə UNESCO-nun baş qərargahında Bakı Dövlət Universitetinin 100 illiyi təntənə ilə qeyd olunub

Rumıniyada BDU-nun 100 illiyinə həsr olunmuş beynəlxalq konfrans keçirilib

Geologiyanın aktual problemləri mövzusunda respublika elmi-praktik konfransı keçirilib

BDU-da “Kitabxana-informasiya və nəşriyyat fəaliyyətində innovasiyalar və fənlərarası inteqrasiya” mövzusunda Respublika Elmi konfransı keçirilib