119 08-10-2018

Əmir Əliyev: Ermənistanın beynəlxalq məsuliyyətə cəlb olunması üçün hüquqi əsaslardan istifadə günümüzün tələbidir

Ermənistanın beynəlxalq məsuliyyətə cəlb olunması üçün hüquqi əsaslardan istifadə edilməsi günümüzün tələbidir.

Bu fikri müsahibəsində Bakı Dövlət Universitetinin hüquq fakültəsinin dekanı, professor Əmir Əliyev bildirib.

Əmir Əliyev deyib ki, müəllifi olduğu “Azərbaycan beynəlxalq cinayətlər hədəfində: hüquqi təhlil” kitabında ermənilərin zaman-zaman Azərbaycan xalqına qarşı törətdikləri ardıcıl cinayətlərin ifşa olunması üçün hüquqi əsaslar barədə informasiyalar və beynəlxalq sənədlər bir yerə toplanılıb. “İnsanları məqsədli şəkildə kütləvi öldürmək, ailələri məhv etmək, dini, milli və irqi zəmində zorakılıq törətmək və s. hallar beynəlxalq hüquq tərəfindən qadağan olunur. Sadaladığımız bu elementlərin hər biri Ermənistanın Azərbaycana qarşı cinayətlərində mövcuddur. Bütün bunların dünya ictimaiyyətinə çatdırılmasında Azərbaycan və Türkiyə ziyalılarının birgə fəaliyyəti çox önəmlidir. Təcavüzkar Ermənistanın törətdiyi cinayətlərin elmi-nəzəri və praktiki əsaslandırılması günümüzün tələbidir”.

Əmir Əliyev bildirib ki, “Azərbaycan beynəlxalq cinayətlər hədəfində: hüquqi təhlil” kitabının yaxın zamanlarda Ukrayna, ispan və erməni dillərinə tərcüməsi də planlaşdırılır.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 08 oktyabr 2018-ci il.

BDU “QS World University Rankings” siyahısında Azərbaycanı təmsil edən yeganə universitetdir

Nano Araşdırmalar Mərkəzində elmi seminar keçirilib

“Media və təhsil dialoqu” çərçivəsində təlim-konfrans