109 16-07-2018

BDU alimləri III. Müasir Təhsil Tədqiqatları konqresində çıxış ediblər

1-14 iyul 2018-ci il tarixlərində Polşanın Krakov və Auşvitz şəhərlərində Türkiyənin Muğla Universiteti, Polşanın Kapitan Vitold Pilecki adına Tətbiqi Elmlər Universiteti ilə birgə III. Müasir Təhsil Tədqiqatları konqresi keçirilib.

Bakı Dövlət Universitetinin Sosial elmlər və psixologiya fakültəsinin əməkdaşları – Fəlsəfə tarixi və mədəniyyətşünaslıq kafedrasının müdiri, professor Rəbiyyət Aslanova “Müasir fəlsəfədə qlobal reallıq və insan hüquqları problemi” (The problem of global reality and human rights in modern philosophy) adlı məqalə ilə qiyabi, Sosiologiya kafedrasının dosenti - Yaqut Əliyeva “Azərbaycan təhsil sisteminin qloballaşma prosesində ictimai təşkilat kimi fəaliyyət göstərməsi” (The functioning of the education system of Azerbaijan as social institution in the process of globalization) (həmmüəllif s.ü.f.d.S.Əliyeva, Sosiologiya kafedrası) adlı məruzə ilə konfransda iştirak və çıxış ediblər.

İştirakçılar sertifikatla təltif olunublar. Məqalə və tezislərin konfrans materiallarında, Polşanın və Türkiyənin tanınmış elmi jurnallarının birində çap olunacağı nəzərdə tutulur. Bununla bərabər dos.Yaqut Əliyeva konqresin Təşkilat Heyətinin elmi heyətdə üzv seçilib.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 16 iyul 2018-ci il.

Parisdə UNESCO-nun baş qərargahında Bakı Dövlət Universitetinin 100 illiyi təntənə ilə qeyd olunub

Rumıniyada BDU-nun 100 illiyinə həsr olunmuş beynəlxalq konfrans keçirilib

Geologiyanın aktual problemləri mövzusunda respublika elmi-praktik konfransı keçirilib

BDU-da “Kitabxana-informasiya və nəşriyyat fəaliyyətində innovasiyalar və fənlərarası inteqrasiya” mövzusunda Respublika Elmi konfransı keçirilib