121 03-05-2018

Bakı Dövlət Universitetinin alimləri Beynəlxalq  konqresdə iştirak ediblər

28 aprel - 01 May 2018-ci il tarixlərində Türkiyənin Alanya şəhərində DTI Universiteti, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversiteti, Alanya HEP Üniversiteti, Amasya Üniversiteti ve Konya Gıda ve Tarım Üniversiteti, Alanya Belediyesi işbirliyi ilə III.INES Education and Social Science Congress (ESS - 2018) Beynəlxalq konqres  keçirilib.

Bakı Dövlət Universitetinin Sosial elmlər və psixologiya fakültəsinin Sosiologiya kafedrasının dosentləri - f.ü.f.d.Tahir Ağayev “Müasir Azərbaycan cəmiyyətinin sosial strukturu orta səviyyənin formalaşması və inkişaf istiqamətləri” (Çağdaş Azerbaycan toplumunun sosyal yapisi orta sinifin oluşumu ve gelişme eğilimleri) (həmmüəllif dos.Hörmət Cavadova) və s.ü.f.d. Yaqut Əliyeva “Qloballaşma prosesində Azərbaycanın sosial strukturunda olan tendensiyaların ailə münasibətlərinə təsir etməsi” (Küreselleşme sürecinde Azerbaycan toplumun sosyal yapisindaki eğilimlerin aile ilişkileri üzerine yansimasi) (həmmüəllif s.ü.f.d.Sevinc Əliyeva) adlı məruzələri ilə çıxış edib, bölüm moderatorları olub və sertifikatlar alıblar. Məqalə və tezisin simpoziumun materiallarında və Türkiyənin tanınmış elmi jurnallarının birində çap olunacağı nəzərdə tutulur. Bununla bərabər dos.Yaqut Əliyeva və s.ü.f.d. Sevinc Əliyeva Konqresin Təşkilat Heyətində Elmi Heyətin üzvü seçiliblər.

Parisdə UNESCO-nun baş qərargahında Bakı Dövlət Universitetinin 100 illiyi təntənə ilə qeyd olunub

Rumıniyada BDU-nun 100 illiyinə həsr olunmuş beynəlxalq konfrans keçirilib

Geologiyanın aktual problemləri mövzusunda respublika elmi-praktik konfransı keçirilib

BDU-da “Kitabxana-informasiya və nəşriyyat fəaliyyətində innovasiyalar və fənlərarası inteqrasiya” mövzusunda Respublika Elmi konfransı keçirilib