133 03-10-2016

“Media və təhsil dialoqu” mövzusunda təlim-konfrans keçirilib

“Media və təhsil dialoqu” mövzusunda təlim-konfrans keçirilib.

Konfransda Təhsil Nazirliyinin nümayəndələri, ali təhsil müəssisələrinin mətbuat xidmətlərinin rəhbərləri iştirak ediblər.

Tədbirin keçirilməsində məqsəd ali təhsil müəssisələrinin media və təhsil əlaqələrinin möhkəmləndirilməsi,  ictimaiyyətlə əlaqələr üzrə peşəkar vərdişlərin artırılmasıdır.

Təlimdə Bakı Dövlət Universitetinin kafedra müdiri Aynur Kərimova PR strategiyası mövzusunda təqdimatla çıxış edib.Təqdimatda PR etikası və media-planların hazırlanması, daxili PR-ın təşkili məsələlərinə toxunulub, beynəlxalq təcrübədən nümunələr səsləndirilib.

Avropa İctimaiyyətlə Əlaqələr İnstitutunun Ekspertlər Şurasının üzvü Vəli Əlibəyov “Böhran vəziyyətlərdə kommunikasiya” mövzusunda çıxış edib. Spiker böhran zamanı kommunikasiya münasibətlərinin başlıca tələbləri, böhran menecementinin strategiyaları ilə bağlı iştirakçılara məlumat verib.

Təhsil Nazirliyinin əməkdaşları ali təhsil müəssisələrinin veb saytlarının monitorinqinin nəticələrini açıqlayıb, bu saytların  təkmilləşdirilməsində yeni alətlərdən istifadə olunması qaydalarını iştirakçıların diqqətinə çatdırıblar. Eləcə də sosial mediada PR texnologiyaları mövzusunda təqdimatla çıxış ediblər.

Konfransda Bakı Dövlət Universitetinin Mətbuat və informasiya şöbəsinin müdiri Pərvanə İbrahimova, UNEC-in Marketinq və kommunikasiya departamentinin direktoru Rasim Şərifov iş təcrübələrini bölüşüb, ali təhsil müəssisələrinin və media əlaqələrinin qurulmasından danışıblar.

Konfransda  media və təhsil dialoqunun daha da yaxşılaşdırılması  ilə bağlı müzakirələr aparılıb. Sosial davranış qaydalarına dair platforma hazırlanması, ali təhsil müəssisələrinin mətbuat xidmətlərinin vahid şəbəkəsinin qurulması, universitetlərdə tələbə mərkəzlərinin yaradılması və digər məsələlərlə bağlı təklif və tövsiyələr  səsləndirilib.

Qeyd edək ki, təlim-konfrans Təhsil Nazirliyinin “Media və təhsil dialoqu” çərçivəsində keçirdiyi sayca beşinci  konfransdır.

BDU Mətbuat və informasiya şöbəsinin 15 illik yubileyi qeyd edildi

Təhsil Nazirliyinin təşkilatçılığı ilə “Media və təhsil dialoqu” mövzusunda konfrans keçirilib

“Media və təhsil dialoqu: yeni çağırışlar” mövzusunda praktik konfrans keçirilib

BDU-da Əli bəy Hüseynzadənin 150 illik yubileyinə həsr olunmuş tədbir keçirilib